תאונת עבודה עלולה לגרום נזק חמור מאוד, ולטווח ארוך. למעשה אפילו לצמיתות. כדי להימנע מפגיעה כלכלית קשה עקב התאונה, חשוב מאוד לפעול בנחישות ולמצות את הזכות לקבלת פיצוי מכל הגורמים האפשריים: המוסד לביטוח לאומי, חברת ביטוח או הגוף שמנהל את קרן הפנסיה שלכם, ואם התאונה היא תוצר של רשלנות גם המעסיק. המפתח למיצוי הזכויות הוא עורך הדין שילווה אתכם, וכשמחפשים עורך דין תאונת עבודה מומלץ למצוא איש מקצוע עם ניסיון רחב.
התנהלות נכונה מול הביטוח הלאומי
עובדות ועובדים שלא יכולים להגיע לעבודה עקב התאונה זכאים בשלב ראשון לדמי פגיעה. זכאות זו תקפה לעד 91 ימים, ואם גם אחרי פרק זמן זה ישנה מגבלה שפוגעת בכושר העבודה יש להגיש תביעת נכות. עורך דין לענייני ביטוח לאומי יסייע לכם להציג בפני מוסד זה חוות דעת רלוונטיות שקשורות בין הנזק לתאונה, ובמידת הצורך יתייצב לצדכם גם בוועדה הרפואית. חשוב לציין שגם מחלת מקצוע, כלומר פגיעה שלא נגרמה עקב אירוע חד-פעמי, אלא עקב שגרת היומיום במקום העבודה – למשל ביצוע פעולה שגורמת לנזק מצטבר, או חשיפה לחומרים מסוכנים שהובילה לפגיעה בכם – מאפשרת הגשת תביעה.
פעולה נחושה מול חברת הביטוח
מרכיב נוסף בשירות של עורכי דין מומחים לתאונות עבודה הוא פעולה נחושה מול חברה שביטחה אתכם למקרים של אובדן כושר עבודה. לעיתים מדובר בפוליסה ייעודית ובמקרים אחרים ישנו ביטוח כזה במסגרת קרן הפנסיה. עורך הדין יוודא שהחברה לא מנצלת לרעה את הכוח העודף שלה ביחס אליכם, ולא מנסה להתחמק מתשלום מלוא הפיצויים המגיעים לכם – בגין כאב, סבל, אובדן שכר (גם בעתיד), הוצאות שנדרשו עקב התאונה ועוד.
פיצוי בגין הרשלנות
במקרים שבהם התאונה נגרמה עקב רשלנות של המעסיק – בין אם בגלל מעשה שלו ובין אם בגלל אי עשייה שהייתה הכרחית – ניתן לתבוע גם אותו (או ליתר דיוק את חברת הביטוח שלו). תביעה כזו מחייבת מומחיות של ממש, ולכן כשמחפשים עורך דין תאונת עבודה מומלץ לא להתפשר על האיכות. עו"ד שיקמה דהן ידועה בנחישות הרבה שלה כמו גם בבקיאות המקצועית שמתורגמת לשירות מועיל מאוד.